www.ZjemCiKota.pl

Kocia ruja

Kotalog / Napoje / Kocia ruja
Poziom trudności: Średni
Czas przygodowania: mniej niż 10 minut
Danie dla 2 osób
Średnia ocena przepisu: 4,5
Liczba głosów: 4
Aby głosować na przepisy musisz być zalogowany
Przepis dodany przez Gibeone

Składniki:

  • Krew kota (kocia krew)
  • wódka
  • lód
  • sok cytrynowy
  • pieprz
  • sól
  • sól selerowa
  • tabasco
  • sos Worcestershire

Przygotowanie:

Łączymy kocią krew z wódką, w proporcjach 2:1 (ale może być i 1:2) czyli 180 ml do 90 ml (lub 90 do 180). Dodajemy 30 ml soku cytrynowego. 4 krople tabasco, pół łyżeczki sosu Worcestershire, po jednym ruchu pieprzu, soli i soli selerowej (w sensie jedno szybkie przechylenie solniczki i ... pieprzniczki). Wszystkim energicznie wstrząsamy (ważne by nie zmieszać obecnych)

Jak podawać?

Przyozdabiamy kocimi wąsami i uszkami, ewentualnie łodygą selera i pomarańczą.

Uwagi:

Zamiast kociej krwi może być sok z pomidorow. Ale na prawdę w wyjątkowych okolicznościach!

Komentarze użytkowników

Zaloguj się aby wystawiać komentarze
stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka