www.ZjemCiKota.pl

Kot po liszniańsku

Kotalog / Sosy / Kot po liszniańsku
Poziom trudności: Trudny
Czas przygodowania: 10 - 30 minut
Danie dla jednej osoby
Średnia ocena przepisu: 5,0
Liczba głosów: 2
Aby głosować na przepisy musisz być zalogowany
Przepis dodany przez banias

Składniki:

  • Kot, wór po kartoflach (może być po ogórach), Fix K(n)o(r)t po liszniańsku (może być winiary unikać biedronkowych).

Przygotowanie:

Zgodnie z przepisem na opakowaniu, 1. Kota (lepiej dwa) zapakować do wora, 2. Dodać proszek Fix, 3. Znaleźć murowany murek (mogą być schody), 4. Uderzać rytmicznie (może być watlz, rhumba) workiem o murek (schody) do uzyskania pożądanej konsystencji i formy. 5. (opcja) można zapiec na grilu, (zimą w mikrofalówce), ew zasypać w popiole.

Jak podawać?

Podawać na surowo bądź zapieczonego. Do smaku polecam dodać musztardy, keczupu. Kota należy dodatkowo osolić do smaku, szczególnie jeżlei kot był cięższy nić 3 kg.

Uwagi:

Kot w trakcie uderzania może mieć wątpliwości co do swojego przeznaczenia - Polecam zawiązać worek.

Komentarze użytkowników

raist356 2011-01-30 22:16:56
Co do uderzania... Może być pogo? :)
Zaloguj się aby wystawiać komentarze
stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka