www.ZjemCiKota.pl

Perski Kot

Poziom trudności: Bardzo łatwy
Czas przygodowania: 10 - 30 minut
Danie dla jednej osoby
Średnia ocena przepisu: 4,5
Liczba głosów: 2
Aby głosować na przepisy musisz być zalogowany
Przepis dodany przez miraSS

Składniki:

  • - 1 kot ( około 3kg kota) - cebula - 4 żółtka - 4 sardynki z puszki - 3 marynowane pieczarki - 2 korniszony - 1 łyżeczka musztardy - łyżeczkę przyprawy do zup albo łyżeczka sosu sojowego - łyżeczka oliwy - sól - pieprz - papryka - wódka ( najlepiej schłodzona )

Przygotowanie:

Obrać kota ze skóry. Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebule posiekać, korniszony i grzyby pokroić jak najdrobniej. Wymieszać kota z oliwa, musztarda oraz magi, podzielić na cztery porcje. Na każdej z nich w zagłębieniu umieścić cale żółtko i sardynkę. Obok położyć cebule, korniszony i pieczarki. Podawać z białym lub ciemnym pieczywem, krążkiem masła oraz zestawem przypraw (sól, pieprz, magi, papryka, oliwa, wódka). Dodać parę kłaczków do ozdoby.

Jak podawać?

Na zimno z wódką, pod chleb ( najlepiej razowy )

Komentarze użytkowników

Zaloguj się aby wystawiać komentarze
stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka