www.ZjemCiKota.pl

Pussyowianka

Kotalog / Zupy / Pussyowianka
Poziom trudności: Średni
Czas przygodowania: 60 - 120 minut
Danie dla więcej niż 4 osób
Średnia ocena przepisu: 4,0
Liczba głosów: 5
Aby głosować na przepisy musisz być zalogowany
Przepis dodany przez ZjadaczPodjadacz

Składniki:

  • Gromadka małych, najlepiej dwutygodniowych pchlarzy
  • woda
  • 2 ząbki czosnku
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • 15 dag ziemniaków
  • litr wódki
  • pieczarki

Przygotowanie:

Kilka kotków obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek pokroić w plasterki. Wodę z dodatkiem ziemniaków gotować około 10 minut. Następnie dodać czosnek oraz pieczarki i gotować około 60 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Starte kotki na wszelki wypadek potraktować jeszcze kilka razy tłuczkiem, dodać do zupy i gotować dodatkowe 5 minut. Resztę kiciusiów, z wyjątkiem jednego (dla dekoracji) obrać, umyć i pokroić w kostkę. Ugotować osobno, odcedzić i dodać do zupy. Następnie dodać trochę wegety oraz sól i pieprz. Wódkę wypić w trakcie. Dla zasady.

Jak podawać?

Podawać w schłodzonym półmisku, pozostałego jednego, żywego kotka przywiązać za łapę do stołu i pozostawić wraz z kolekcją noży dla zabawy podczas konsumpcji. Zaleca się podawanie przy ciężkiej muzyce z gatunku żelaza, by wzbudzić soki trawienne.

Uwagi:

Przy podbieraniu kotków należy pamiętać o rękawicach, by uchronić swe delikatne dłonie przed podrapaniem.

Komentarze użytkowników

Fuchi 2013-09-09 06:07:34
Cłkiem dobry, muszę przyznać. Idealny wręcz na spotkania w domu, kiedy to zapraszamy znajomych w celach towarzyskich. Ale lepiej nie podawać szefostwu, bo narzekają, że tej wódki tak mało... A ja też coś muszę pić ;>
Zaloguj się aby wystawiać komentarze
stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka stopka